Dobro došli na web trgovinu Bio trgovina Herceg. Molimo Vas da se

Vaša košarica :
0 proizvoda ukupno : 0,00 kn / 0€
Vaša košarica je prazna!
Proizvod
Nazovite nas!

Broj telefona: 01/3750 806

 

Radno vrijeme i ostale informacije

EHINACEA 100 G

12,00 kn
With shipment DOSTAVA - GLS OTOCI for 80,00 kn

Availability: In stock

1.59€
Količina:
Brojna klinička ispitivanja dokazala su da ehinaceja djeluje stimulirajuće na imunosni sustav, ublažava bol, smanjuje upalu i ima antivrusno i antioksidativno djelovanje. Ehinaceja povećava broj leukocita u krvi i pojačava fagocitozu bakterija i toksičnih tvari u organizmu od strane makrofaga i granulocita te na taj način djeluje protuupalno.
Tinktura ehinaceje je tinktura izbora kod liječenja i ublažavanja simptoma gripe te kod ostalih i čestih infekcija dišnog sustava. Koristi se i za liječenje infekcija urinarnog trakta i kandidijaze kod žena, kod upale uha, sinusitisa i alergijskih rinitisa a zacjeljujuće djeluje na rane koje sporo zarastaju i kod infekcija kože.
Može se koristiti i preventivno da bi se organizam ojačao i lakše obranio od infektivnih bolesti ali preporučuje se da se uzimanje ograniči na šest do osam tjedana, maksimalno.
 
Na tržištu se nalazi upravo poplava preparata sa ehinacejom ali je jako teško doći do pravog i djelotvornog preparata. Studija neovisnog laboratorija pokazala je da od 11 preparata sa ehinacejom- samo je četiri imalo ono što je proizvođač tvrdio na etiketi, jedan preparat uopće u sebi nije sadržavao ehinaceju, nekoliko preparata je imalo pomiješane vrste i biljne organe od onih koje su naveli a standardizirani preparati su sadržavali drugačije vrijednosti aktivnih supstanci od onih koje su bile označene na etiketi. Zato, oprez pri kupnji!
 
 
Doziranje:
- 6-9ml svježe iscijeđenog soka ehinaceje dnevno
- 1-2g osušenog nadzemnog dijela biljke ili korijena na 200ml vode u obliku čaja
- tinktura 1:5 sa 50% alkoholom- 20-50 kapi / 3 puta dnevno ako se uzima kroz dulje vrijeme( najviše osam tjedana bez pauze) ili do 5 puta dnevno ako se radi o akutnoj prehladi ili gripi jer se tada uzima samo kroz nekoliko dana, dok simptomi infekcije ne oslabe ili nestanu.
Ehinaceja se nakapa u pola čaše (100ml) vode na sobnoj temperaturi i pije između obroka.
- u mastima i preparatima za vanjsku upotrebu za zacjeljivanje rana i ožiljaka ili liječenje upalnih bolesti kože treba biti minimalno 15% svježeg soka ehinaceje
 
U pedijatrijskoj upotrebi potrebno je izbjegavati preparate koji sadrže alkohol a doza za dijete u dobi šest  pa do dvanaest godina je 1/3 doze za odraslu osobu.
 
Kontraindikacije i upozorenja:
Ne koristiti ehinaceju dulje od osam tjedana bez pauze!
Ehinaceja je kontraindicirana kod ljudi sa autoimunim bolestima ( multipla skleroza, reumatoidni artritis, dijabetes, autoimune bolesti štitnjače), kod osoba zaraženih HIV-om, osoba koje imaju oštećenu jetru te osoba koje imaju transplantirani organ i na terapiji su imunosupresivima.
U rijetkim slučajevima izaziva alergijske reakcije koje se mogu očitovati kao blagi osip pa sve do anafilaktičkog šoka ( najčešće zbog alergija na porodicu Asteracee).
U obliku tinkture ehinaceja može izazvati neugodan osjećaj i privremenu neosjetljivost jezika.
Iako nema čvrstih dokaza, treba je izbjegavati za vrijeme trudnoće i dojenja.
Trenutno nema recenzija za ovaj proizvod.
Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Cookie postavke mogu se kontrolirati u vašem pregledniku. Nastavkom pregleda ovih web stranica slažete se sa korištenjem kolačića. Više možete pročitati ovdje. More details…