Dobro došli na web trgovinu Bio trgovina Herceg. Molimo Vas da se

Vaša košarica :
0 proizvoda ukupno : 0,00 kn / 0€
Vaša košarica je prazna!
Proizvod
Nazovite nas!

Broj telefona: 01/3750 806

 

Radno vrijeme i ostale informacije

ŠAMPON PRIRODNI

162,80 kn
With shipment DOSTAVA - GLS OTOCI for 80,00 kn

Availability: In stock

21.61€
Količina:

Šamponi za kosu su najvažniji kozmetički proizvodi za održavanje čistoće i njegu kose i kože tjemena. Primarna funkcija šampona za kosu je uklanjanje nečistoća sa kose i glave. Druga značajna funkcija šampona za kosu je da povoljno djeluje na dlaku i kožu glave i sprječava ili umanjuje njeno oštećenje pod utjecajem vanjskih i unutrašnjih faktora. Jedinstvenost ovog proizvoda čine slijedeće komponente:

1. Aloe barbadensis
Smanjuje iritaciju vlasišta, pomaže prilikom uspostavljanja i održavanja prirodne vlage kose. Njeguje osjetljivu kosu, a također sprječava pojavu neugodnih mirisa koji se javljaju kao posljedica upalnih reakcija. Kosi daje volumen, sjaj i zdrav izgled.

2. Panthenol
Multiaktivna supstanca koja hidratizira, umiruje, ojačava te sprečava iritaciju kose. Poboljšava elastičnost kose pa ona postaje manje osjetljiva i sklona pucanju. Kosi daje dodatni sjaj i primjena pantenola osigurava dugotrajnu vlažnost kose, dovodi do regeneracije oštećene kose koje je nastalo pod djelovanjem vanjskih faktora kao i prilikom primjene neadekvatnih preparata za pranje kose. Pantenol obnavlja slabu i tanku kosu te joj povećava volumen i vraća prirodnu vlažnost.
Klasični šamponi koji sadrže osnovne ili primarne tenzide tipa natrijum lauril sulfata koji ima svojstvo dobrog pranja i pjenjenja, a  glavni nedostatak ovih tenzida je da dovode do iritacije i isušivanja kože glave. Također i neki od kokamida se koriste kao tenzidi. Navedeni tenzidi kao i mnogi drugi ulaze u sastav šampona koji svakodnevno koristimo, a da prilikom upotrebe ne razmišljamo da li je svojstvo dobrog pjenjenja  šampona ili odgovarajući miris koji je dobiven upotrebom raznih sintetičkih aroma dovoljan  za ostvarenje svih efekata na kosi, a da se pri tom ne zapitamo kolika je štetnost ovih sastojaka. Natrijum lauril sulfat ili natrijum lauret sulfat  predstavljaju potencijalno kancerogene supstance jer formiraju nitrate i dioxine u bocama brojnih šampona i čistača za kosu gdje su spomenuti sastojci prisutni u velikim količinama. Zbog navedenih podataka odlučili smo da formuliramo šampon sa tenzidima koji su sigurni i ne dovode do ovakvih podataka o kojima javnost šuti. Misija Naturee je proizvodnja prirodnih preparata bez testiranja na životinjama. Zato smo se priklonili prirodi i ne razmišljamo o primjeni sastojaka koji su jeftini, nego smo se okrenuli brizi o čovjekovom zdravlju i prevenciji nastanka brojnih promjena na kosi i koži koje nastaju prilikom primjene neadekvatnih preparata.
Tenzidi u šamponima za kosu ostvaruju funkciju sredstva za pranje, pjenjenje i predstavljaju stabilizatore nastale pjene

3. Coco-glucoside
Ima dobra svojstva sredstva za pranje, ali se manje koristi u klasičnim šamponima za kosu zbog visoke cijene. Specifičnost dobrog pranja, ali slabog pjenjenja šampona ne treba vas iznenaditi jer smo napravili šampon koji je prirodnog porijekla.  Izbjegli smo formulaciju preparata koji dovode do vidljivih efekata poput dobrog pjenjenja šampona, ali u sebi skriva loše svojstvo kao što je iritacija i isušivanje kože glave ako se duže vremena nanose na isto mjesto.

4. Tocopheryl acetat
Vitamin E je efikasan antioksidant. Antioksidanti se dodaju da bi masne sastojke zaštitili od oksidacije kao što su biljna ulja i druge supstance podložne oksidaciji.
Limonen i linalool su neki od 16 potencijalnih alergena koji se po kozmetičkoj direktivi moraju navesti u INCI imenima kozmetičkih proizvoda. Sastojci su skoro svih esencijalnih ulja. Ovi alergeni se  označavaju sa zvjezdicama tako da će te često naći ove oznake na Naturea proizvodima što je potvrda prirodnosti sastojaka naših proizvoda

Trenutno nema recenzija za ovaj proizvod.
Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Cookie postavke mogu se kontrolirati u vašem pregledniku. Nastavkom pregleda ovih web stranica slažete se sa korištenjem kolačića. Više možete pročitati ovdje. More details…