Dobro došli na web trgovinu Bio trgovina Herceg. Molimo Vas da se

Vaša košarica :
0 proizvoda ukupno : 0,00 kn / 0€
Vaša košarica je prazna!
Proizvod
Nazovite nas!

Broj telefona: 01/3750 806

 

Radno vrijeme i ostale informacije

TRIKATU

150,00 kn
With shipment DOSTAVA - GLS OTOCI for 80,00 kn

Availability: In stock

19.91€
Količina:

Trikatu se naziva i Vishvabhaishjya što znači "medicina svijeta". Sastoji se od tri biljke: đumbira, crnog i dugog papra. Tradicionalno se koristi u Ayurvedskoj medicini za cijeli niz problema. Đumbir je jedan od najboljih začina za probavni sustav i sve funkcije metabolizma. Idealan je kod pretilosti, nadutosti, smanjene probavne vatre, mučnine, kašlja, prehlade, atrtritisa, zatvora, detoskifikacije, itd. Crni papar ima mnoga medicinska svojstva. Pomaže kod pretilosti, zatvora, kašlja, prehlade, anemije, proljeva, itd. Dugi papar je imunomodulator te ima regenerirajuće djelovanje na probavni i dišni sustav. Tradicionalna uporaba: Tradicionalno se koristi kod respiratornih poremećaja, alergijskog rinitisa, respiratornih alergija i prehlada. U Ayurvedi se koristi za smanjivanje tjelesne težine i masnoće te kod stanja toskikacije (ama). Primjena: kod poremećaja usporenog metabolizma otklanja masne stanice iz tijela, kod poremećaja dišnog sustava "uništava" sluz (Kapha) te kod probavnog sustava ubrzava metabolizam. Uporaba: sva tri sastojka dolaze sa Istoka i nezaobilazni su dio kuhinje kao i domaćih kućnih pripravaka. Kosritite ga kao začin u juhama, varivima i ostalome. Energetsko djelovanje: Okus(Rasa): Ljut (katu) Potencija (Virya) : Grije (ushna) Postdigestivni okus (Vipak): Ljut (katu) Kvaliteta (Guna): Lagan (laghu), oštar (ruksha), tishna, ushna Biološka konstitucijska energija(Dosha): -V, -K, + P Tkivni elementi (Dhatu): Masno tkivo (medas) Kanali (Srota): anavahasrotas –digestive srotas, medovahasrotas Specifično djelovanje( Prabhava): Pojačava agni (agni vardana), rasapiruje probavnu vatru ( deepana), smanjuje masno tkivo (lekhana), detoskificira (ama shodana) Kućni pripravci od trikatua: Koristite ga kao začin u juhama, varivima i ostalim jelima. Čaj: 1 čajne žličice praha stavite u pola litre vode zakipljene vode (jačinu regulirajte po želji dodavanjem vode) te malo prokuhajte. Zasladite medom ili smeđim šećerom od trstike po želji i pijte vruće. Ovakav čaj je idealan tokom nahlada, prehlada, problema sa grlom te metaboličkih poremećaja.

Trenutno nema recenzija za ovaj proizvod.
Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Cookie postavke mogu se kontrolirati u vašem pregledniku. Nastavkom pregleda ovih web stranica slažete se sa korištenjem kolačića. Više možete pročitati ovdje. More details…